В ранните часове стартира специализирана полицейска операция  на територията на

...
В ранните часове стартира специализирана полицейска операция  на територията на
Коментари Харесай

В рамките на проведена в София спецоперация са проверени 221 лица, 40 от които с криминалистически регистрации

В ранните часове започва профилирана полицейска операция  на територията на столичния квартал „ Христо Ботев “.

Целта на дейностите, осъществени от чиновници от Столична дирекция на вътрешните работи, ГДБОП и Групово дело „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “, бе противопоставяне на стандартната престъпност, на наркоразпространението, на закононарушения срещу политическите права на жителите, запазване на публичния ред и реализиране на превантивна активност. На входовете и изходите на квартала бяха построени 8 контролно-пропусквателен пункт и образувани два мобилни екипа, които правиха щателни инспекции.

В хода на акцията е осъществен надзор на общо 221 лица, 40 от които от престъпния контингент, и 138 моторни транспортни средства. Установени са двама търсени, формирани са 6 акта по Закона за българските документи за идентичност и два фиша.

Със заповеди за задържане до 24 часа в полицейския арест са отведени 14 лица. При ареста на единия от тях се е наложило потреблението на белезници – при опит за инспекция, във очевидно нетрезво положение, мъжът е показал експанзия към чиновниците на реда.

Извършени са претърсвания на адресите, населявани от арестуваните, както и на употребените от тях моторни транспортни средства. Намерени и конфискувани са огромен брой мобилни телефони, тетрадка и описи с имена, телефонни номера и парични суми.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР